2011. február 23.

Egy szobában

3 napja már egy szobában alszanak, de nem mondanám, hogy jobban! :D

Az egész úgy kezdődött, hogy Bendus még mindig irdatlan mennyiségű pisit tartogat éjjelre, de délutáni alvás idejére is, mindegy, hogy az csak egy óra, és pisil alvás előtt!
Voltunk már vizelet vizsgálaton, Uh-on, nem ivott este kakaót, nem volt rajta pelus éjjel, meleg volt, hideg volt, volt bent bili, nem volt bent, kiságy, nagy ágy, meglepetés ígérése... Pisi mindig volt!
Egyik este nem akart elaludni, mondta, hogy nálunk szeretne, nem volt pisi... Na, akkor biztos fél egyedül! Aludjanak együtt! Mindkettejüknek tetszett az ötlet, nem is kell olyan sokat bent lenni, elaltatják egymást. De a pisi nem szűnik!!!
Mami tegnap kitalálta, hogy csinál Neki egy táblázatot, amire majd rajzolok Neki valamit, de szerintem keresek egy biciklit, kinyomtatom, és azokat fogom felragasztani Neki, ha nem pisil be! Ha nagyon sok összegyűlik, vagyis már nincs pelus, kap Húsvétra egy pedálos biciklit! Ez az álma, csak leszokik már...
Mamiéknál amúgy nem pisil be...

Valakinek valami ötlet, mi lehet a hibakód?!

14 megjegyzés:

Lepkevár írta...

Szia Regi!

Nálunk is elég sokáig elhúzódott az éjszakai pisikérdés. Eleinte aggasztott, de mindenki megnyugtatott, hogy ez teljesen rendjén van, a gyerekek nem egyszerre/egyformán érnek. Ranschburg szerint minden gyereknek "joga van" 5 éves koráig éjjel bepisilni. Kivizsgálást akkor igényel a dolog, ha 5 éves koron túl is rendszeresen jelentkezik a probléma (olyankor kisebb hormonzavar lehet, ami nem sűríti be a pisit, így nem tudják éjjel visszatartani). Nálunk 4 éves kor körül rendeződött a helyzet, addig hetente-kéthetente volt 1-2 "baleset".

Szóval No Para, tessék nyugodtan tölteni a babaváró időszakot! :) (Azzal pedig sose foglalkozz, hogy esetleg mások mit mondanak/gondolhatnak erről, a ti dolgotok, senki másé.)

Lina írta...

Viki most januárban töltötte be az 5-t.Többször nekifutottam eddig a szobatisztaságnak, semmilyen sikerrel. Aztán kb a szülinapja óta egyszerűen száraz lett az ágy. Este 8 körül fekszik, pisil előtte, aztán 11 körül kiviszem vagy egyre többször magától ébred, hogy pisilni kell.Egyszerűen most ért meg rá.

Lina írta...

nappalra persze szobatiszta volt, d azt is relatíve későn,majdnem 3 évesen. És néha voltak nappali balesetek előtte. Azóta egyszerűen semmi. Még most sem merem elhinni :)

Emese írta...

Dani is bepisil még. Du-i alvás 90%ban száraz pelussal végződik, míg az éjjeli 90%ban pisissel. Pedig 26 hós kora óta szobatiszta. Én is 1 év haladékot adok még neki, utána majd aggódom :)

Regi írta...

Köszönöm a gyors válaszokat, megnyugtat a tudat, hogy másnál sem ilyen könnyű leszokni! Várok türelmesen! :)

Névtelen írta...

Sziasztok!

Bekukkantó vagyok, egy másik blogról keveredtem ide... Mivel minket is érintett a téma anno, és kipróbáltunk egy módszert, ami bevált, nektek is ajánlanám, hátha...

Az én lányom már 4,5 éves volt, amikor még mindig tartott az éjszakai bepisilés. Egy vitaminkúrát ajánlott az orvosunk (Németországban). A kúra után teljesen megszűnt az éjszakai bepisilés. Vagy véletlen egybeesés, vagy tényleg a kúra segített. Egy kipróbálást megért, mert nagy kockázat nem volt.

Nos, a kúra:

10 napon keresztül minden este egy tabletta B12 és egy tabletta Ca+D vitamin.
Utána 7 nap szünet
Újabb 10 napon keresztül a vitaminok szedése.
Utána a 7 nap szünet.
Végül mégegyszer a 10 napos vitaminozás.

0-18 éves korig D vitamin ajánlott menny. 0,01 mg (400 NE)
(0,5-1 mg a túladagolás)

4-6 éves korig B12-ből: 1 µg

Timi írta...

Szerintem semmi hiba nincs egy háromévesnél :) Ez ebben a korban nem tudatos szerintem, így hiába az ajándék, meg mindenféle ígéretek. Majd kinövi :)

Mi írta...

Sztem se parázz, H éjjelre még most is pelust kap, van hogy száraz marad, annak örülünk, de általában pisis. De nincs ezzel semmi baj. Nappalra (du-i alvást is beleértve) két éves korától megbízhatóan szobatiszta, de éjjel annyira mélyen alszik még, hogy nem ébred fel rá. Majd ha itt az ideje, ez is megoldódik. ;) Melus

F.B. Dóri írta...

Szia Regi!

Egyszer régen már egymásra találtunk, de én dinka nem tettem ki a linketeket és sajnos aki nincs kilinkelve nálunk, azt előbb utóbb szem elől tévesztem. Sajnos veletek is így jártam. :(
De most újra rátok bukkantam és javítom a hibám. :)

Nagy örömmel látom, hogy nálatok is érkezik a harmadik. Gratulálok! :)

A bepisilésen pedig szerintem se aggódj. Sokmindenkit ismerek (érdekes módon mind fiú) ahol sokkal sokkal később jött el az ideje az éjjeli szobatisztaságnak, mint a nappalinak. De eljött! :)

Dóri (Szonja és Lénáék :) )

Névtelen írta...

szorong.

Névtelen írta...

Szia!
Én is ismeretlen vagyok, máshonnan tévedtem ide. Látom, jó sok tanácsot kaptál :-)
Nekem 3 fiam van, mondjuk a legisebb még pelusos.
Én is azt mondom, amit sokan itt, hogy 3 évesen még nagyon korai aggódnod. Ha valamire nagyon rágörcsölünk, akkor a gyerek azt juszt sem csinálja, akarja, pláne nem a 3 éves dackorszakban :-) Hagyni kell, megérik rá, még messze az iskolai kirándulások és ottalvások ideje :-)
Szép babázós napokat!

Judit

SKY írta...

Szia, Szonja-Léna-Zéténytől keveredtem hozzátok, mosolyogva olvastam, hogy Budakeszi is célpont felétek :) Mi ott éltünk egészen Novemberig, azóta pedig Malajziában... Három pici gyerekem van(4, 2ésfél, 15 hónaposak), és egy pocakom... :):)

Pszichológusként: 5 éves korig semmi rendkívüli nincs abba, ha egy kisgyerek alváshoz nem szobatiszta.
Anyukaként... csak csatlakoznék... semmi hibakódot ne keress, majd egyszercsak nem lesz pisis.
Nálunk is elég későn jött el ez az idő, Hanna nagyjából 4 évesen vált biztosan pelusmentessé éjjelre. Mennyit hallgattam a nagyszülőket, hogy vegyem le a pelusát... nem tettem, és ma már hálás vagyok a döntésemnek, Hanna gyakorlatilag egyik napról a másikra lett száraz...

Szép gömbölyödést Neked, (egy sorstárs :):))
Kinga

Regi írta...

Köszönöm a válaszokat, megnyugtat! :)

SKY: olvaslak Titeket!!! Nyáron amíg Budakeszin laktunk 6 hétig, gondoltam, hogy felkereslek Titeket, de így ismeretlenül?! :)

Dóri, de jó lesz egy kisfiú! De már látom, hogy Te is kezded élvezni! :D

Névtelen írta...

Sziasztok! Névtelen írta 2011.febr. 23-án,hogy a vitaminkúra segített.

B12 milyen formába kell adni,patikában van tabletta?Ca+ D vitaminnal kapcsolatban uez a kérdésem.Pl calcium van kanalas,ampullás formában,d vitamin csepp formában.Ezek is vannak tablettásan?
Már olvastam erről a kúráról ,kipróbálnánk a 6,5 éves fiamnál,de részletesen nem írtak róla.Köszönöm a választ .julika