2010. október 5.

"Egy, csak egy legény van talpon a vidéken"

... és Ő Apa!
Tegnap visszamentünk a doktor nénihez, mert hétfőn, vagy kedden akarta látni Bendikét, de már sajnos Emmát is vinni kellett. :( Szombat este lázas volt, vasárnap este csak hőemelkedése, napközben semmi, de emellett annyira nyűgös volt, hogy semmit nem lehetett Vele kezdeni napközben, aludni is alig akart.
Szegénykémnek is vírusos, sebes a torka, nem csodálkozom, hogy bírt aludni. Tegnapra már nekem is elment a hangom, a torkom egyre jobban fájt, a szemem kicsit már javult, de ma megint rosszabb, de legalább egy krémet már kenhetek, ami remélem, használ! :)
Most kb sírni tudnék, annyira fáj a torkom, és semmit nem tudok bevenni! Imádok szoptatni, Emma közelségét, meg mindent, de ilyenkor olyan jó lenne, ha bevehetnék valami erősebb, hatásosabb szert!
Szeptember 3. óta nem vagyok 100%-osan jól, akkor belső fülgyulladásra (ezt nem tudom, hogy kell helyesen leírni) tippeltek az ügyeleten, tippeltek!!!, mert már nem volt hallásvizsgálat, de a panaszaim alapján ez rámillett (forgó szédülés, hányinger, fülzúgás, a szemmel ugrált, ha nagyon jobbra néztem, egyensúlyzavar). Kezelése egy héten át tartó antibiotikumos infúzió, napi egy óra, meg egy óra pihenés még a kórházban, aztán go home! DE! Szoptatást fel kell függeszteni, mert árt Emmának. Keddig kaptam haladékot, hogyha nem múlik, akkor eldönthetem, mit akarok. Emma, vagy én?! Addig is orrcsepp, meg fújogassam fel a számat, és fogjam be az oroom, hátha végre pattan egyet a jobb fülem. (ennek van egy szakszerű kifejezése, de nem keresem meg a papírt most :)) (megjegyezte a doki, hogy egész jól bírtam, hogy nem mentem előbb orvoshoz. Mit gondol, gyerekek mellett nem nő az ember ingerküszöbe, és nem szorul majdnem a legutolsó helyre a fontossági listán?! Olyan szarul voltam, hogy ihaj, de az oviban beszoktatás, Emma már tele volt, hogy majdnem minden nap más vigyáz rá, plusz nem mertem otthon lenni Apa nlkül, így inkább még bevezettem a városba, hogy biztos kezekben legyünk)
Patikában Andrist kifaggatták, hogy hogy zúg a fülem, mert annyi homeopátiás szer van rá. Termászetes nem tudta, velem meg kiolvastattak egy könyvet, hogy leljek rá tüneteimre. Hát persze, hogy egyik sem illett rám, de egyik majdnem, így ráböktem, de közben majd lefejeltem a pultot, így megsajnált a patikus, és adott a saját bogyóiból szédülésre (amit nem lehetet náluk kapni), így valahogy jobb lett egy kicsit. Otthon "begyógyszereztem" magam, majd aludtam egyet, Apa állta a sarat a gyerekekkel. :) Vasárnap keresztelő, még mindig zúgott a fülem, fájt a fejem, toppon voltam... Kedden elmentünk Dédivel és Emmával a kórházba, még akkor is zúgott, hallásvizsgálat, szuper, túl jó a hallásom :D. És a titokra fény derült! "Nem lehet, hogy sokat fogyott mostanában? Nem eszik eleget, nem iszik elég folyadékot? Nem pihen eleget?" Pislogtam magam elé, mert elmondta ismeretlenül, amit mindenkitől hallgatok! "A kislánya valószínű kiszívta magából a vitaminokat, figyeljen oda, kérjen segítséget a családtól, vagy forduljon dietetikushoz!" Na, ezt a részt nem teljesen értettem, nem küzdök táplálkozási gondokkal, csak nem vagyok éhes! Ha eszembe jut, hogy ma még nem ettem, és már délután 5 van, de már 4-szer  szoptattam, akkor bekapok valamit! :)
Na, és ezután jött egy megfázás, köhögés, ami azóta nem múlt el, és most belefolytam az ovis betegség invázióba!
Hosszú lett, sorry!

5 megjegyzés:

Tamcsi írta...

Jajj, nem szabad ezt csinálni magaddal!!! Egyél rendesen, szedjél sok-sok c vitamint, meg echinacaet, az immunerősítő homeós bogyó, és tényleg sokat segít.
Egyél rendesen, mert a gyerekeidnek se jó, ha nem figyelsz oda magadra! Rendszeresség mindenek előtt!
És próbálj picit pihenni, az sokat segít(ene), tudom hogy könnyebb ezt tanácsolni, mint megtenni... :(
Jobbulást!

Anita írta...

vigyázz magadra!!!!igaz, hogy egy nő terminátorrá változik ha anya lesz de ne éld fel a tartalékaidat!Tessék enni és inni és vitamin:) vigyázz magadra:)puszi nektek és mielőbbi gyógyulást az egész családnak!

Timi írta...

Zsiri, ez a gyerek kiszívja a vitamint, ez hülyeség! A szoptatásba nem kell belebetegedni, egyél rendesen meg szedjél vitamint. Antibiotikumot is lehet szedni sokfélét attól, hogy szoptatsz, ha bizonytalan vagy, hívd fel a László kórház teratológiai tanácsadását: 80/200-339
Vagy a helyi hatású antibiotikumok, pl. torokfájásra a Bioparox spray nagyon jó. Kitartás, gyógyulj meg, és ne hanyagold el magad sem! Puszi!

Regi írta...

Jajj, nagyon édesek vagytok!!! Bendi már feltöltötte a házipatikát, tömi belém a vitaminokat. Én meg a teát, és társait.
De hogy két patikában sem tudnak adni nekem normális szert?! Ma akkor Bioparoxért küldöm el Apát! :)

CsaládiKuckó-Anita írta...

Nagyon-nagyon gyors jobbulást!!! Puszi!