2012. február 15.

Anna 5 hónapos

(volt tegnap)

Nyugodt, szeretni való, délelőttönként nézelődő, esténként síros, éjjel ébredős, szopis, barna gombszemű, gagyorászó. Ilyen a mi Legkisebbünk! :)

Közhely, de tényleg rohan az idő! Bendikénél olyan nyugis volt minden, Emmánál már kicsit gyorsabb, de most! :( Szerencsére tényleg kis csöppecske (Emma után), 6070 gramm, és 64 centi itthoni mérés szerint, így kiélvezhetem hogy pici baba.

Szépen tartja a buksiját, de a forgás az még szerintem messze van. Próbál magasabb hangot is kiadni, főleg, ha Bendusék sikítoznak mellette, akkor utánozza Őket. Sokat beszélget, a játszószőnyeg és a plafon a beszélgetőtárs.
Kezecskéivel ügyesen fog, rázza a lelógó csörgő-zörgő állatokat a játszószőnyegén.
Ölünkből felül (kb 45 fokból), eszméletlen hasizma van. :)
Szemecskéi teljesen bebarnultak, haja sokkal világosabb lett, mint volt. Végre kezd rohamosan (vissza)nőni a haja.
Nála érzem a legjobban, hogy én is benne vagyok! Ez most így lehet, hogy hülyén hangzik, de csak Ő hasonlít rám valamennyire... Bár aki ismeri Andrist, vagy látta képen, azt mondja, tiszta Apja, mert annyira domináns az orra, de a szeme az enyém!!! :) Ugyanúgy bandzsít, mint én. Egyik nap néztem Bendikés képeket, azért Ők sem tagadhatják le egymást, a fejformájuk hasonlít, meg a pofijuk. Emmával a szájuk, és a fülük. :)


Szopizik. Egy adagja kb 110 gramm, nem egy mohó baba. napközben 3-4 óránként eszik. Éjjel egyszer, vagy kétszer kel, első keléstől velünk alszik, addig a nappaliban a járókában. Vele valahogy olyan könnyen ment a külön alvás. Igényelte, hogy csend és nyugalom legyen körülötte.
Nappal van, hogy egyszer alszik, ha nem megyünk az oviba, és aludhat kedvére, akkor 10 körül kel, este pedig fél 9 körül alszik el. Ilyenkor egyszerre alszanak délben.

Ha megyünk oviba, akkor ébred velünk, és elalszik az oviba menet, felébred itthon, 10-11 körül elalszik megint, és pont akkor ébred, amikor hazaérünk Bubuval, és Ők mennek aludni! :) Ez nem a legjobb, dehát ez van! Ki mondta, hogy könnyű 3 gyerekkel?! :) Mikor kelnek a Emiék, Ő előtte egy picivel visszaalszik még egy kicsit. 4-5 körül ébred, 6-tól kezdődik az esti nyűglődés, olyankor ölben a legjobb, ha kimaradna a délutáni alvás a késői kelés miatt. 7 körül fürdés.

Az esti fürdések a nap fénypontjai lettek, mosolygós, boldog lesz, ha elkezdem a fürdőben vetkőztetni, beszél, és kapálózik. Ő még mindig a kiskádban fürdik, a Nagyok ilyenkor már a maciban lubickoltak. Lassan lekerül a nagyobb kád is. :)
 

1 megjegyzés:

Babi írta...

Nagyon édes kislány!!! :)

Az alvást illetően ér irigykedni? :) (Fanni ma éjjel csak 8x ébredt :S )

Panki tényleg nagyon hasonlít rád! :) Tündéri! :)