2010. november 27.

Emma 13 hónapos


Igaz, hogy már 3 napja volt, de nem baj! :)

A legszembetűnőbb, vagy inkább fülbetűnőbb, ahogy mondja: AJA, APA!!! :) Amikor Bendike kezdett szótagokat formálni, az volt a vágyam, hogy Anya legyen az első szava. "Abu"nak (Apa) nagyobb sikere volt. De most... Nem is gondoltam, hogy Emma ezt mondja ki először!!! Először Aja jaja volt, majd rövidült Ajára. Múlt héten kezdte, kedden pedig Apát! :)
Imád telefonálni, általában Apát és Aját hívja :)
Bendikével szeret játszani, főleg ha Bubu Duplozik, akkor Ő a dobozokban túrkál, szereti, ahogy csörömpölnek a kockák. Ha nem ezt az elfoglaltságot választja, akkor tuti, hogy Bendus mellett serénykedik, általában azokkal a dolgokkal lép kapcsolatba, amiket Bendus már beépített... :) Jó kis hangzavar lesz a végeredmény.
Próbál ugrálni. :) Nagyon édes, ahogy leguggol, majd egy nagy lendülettel kinyújtja a lábait, és várja, mi fog történni. (Tesókája egyfolytában ugrál talán 15 hónapos kora óta. Lehet, hülyeséget írok, de nagyon korán kezdte)
Ügyesen leveszi, és visszarakja a kupakot az íróeszközökre, orrsprayre, vagy a dezodorra.
Ügyesen próbálkozik a formabedobóval.
Imád babázni, ölelgeti, ringatja őket :) Meg kell zabálni ilyenkor!!!
Bébitaxival szépen halad, a motor a garázsban pihen, mert csak a veszekedés van (+nyikorog), mondjuk így is, mert mindkettő akkor akar vele menni/tolni/rajta ülni, amikor a másik!
A DVD lejátszót ki tudja nyitni, és kiveszi a DVD-t... (lehet, már írtam előző hónapba) Ezzel a sírba visz!
Fálmászik a kanapéra, és mindenre próbálkozik, már a kiságyból is kimászna szíve szerint...
Evése nem túl változatos, tészta bármikor jöhet, és az ízesebb falatok. Húslevesre rá se bír nézni, a kenyeret se mindig preferálja, sajttól egyenesen rosszul van, mindegy, hogy milyen. De a pizzán megeszi :)
Mandarint próbáltam Neki adni, az se tetszik, pedig nagyon finom volt. Banán, alma, amit nagyon szeret.
Alvása most nem volt túl jó, amíg beteg volt, át is költöztem éjszaka az Ő szobájába a kanapéra, mert éjfél körül ébredt, és a mi 1.40-es ágyunkon elég nehéz volt már 3-an aludni, úgy, hogy ebből kettő fetrengeni szeret... Ma éjjel már viszont 6-ig aludt, gyors szopi, és 8-ig aludt tovább. Szopi leredukálódott 2(+1 v 2)-re, reggel, este, és éjjel. Kedd este volt egy kis rosszullét, 10 órakor elkezdett hányni, mindent, ami aznap belement, ki is jött 4-szerre. Reggel pedig hasmenéssel folytatódott. Ezzel minden visszazökkent a normális kerékvágásba. Az orra még mindig folyik egy kicsit, nagyon édesen fújja az orrát. Ha talál egy zsepit, vagy kihúz egy popsitörlőt, másik fújja bele :) Az orrszívót nagyon utálja. Bár melyik kicsi gyerek szereti?!
Nappali alvása hol jobb, hol rosszabb. Ha Bubu oviban van, akkor már van, hogy fél 11-kor alszik 2 órát, és többet nem, ha itthon van, akkor bírja fél 1-1-ig is. Volt már, hogy 3 órát aludt. Nem lenne rossz, ha ezt bevezetné, és legalább fél 2-ig bírná, amíg haza nem érünk az oviból!

Képek alig készülnek, nem tudom, miért :( Erőt veszek magamon...

3 megjegyzés:

Timi írta...

Emma nagyon ügyes-okos! És boldog névnapot neki :) A napján akartam, csak nem tudtam hova írni :)

Regi írta...

Köszönjük, de nem késtél el, nem most tartjuk! :) De már Dédi is felköszöntötte, meg Keresztanyuja! :

khase írta...

Mennyi mindent tud mar ez a kicsi-nagylany :) nagyon kis ügyes :)))
Latom, Nalatok is esett a hoooo :)
Adventi diszek keszen? ;)
Szep hetet Nektek!