2010. február 16.

Bendike 26 hónapos

Újabban maga öltözködik.

Kezd mondatokban beszélni.

Emmával hol így (jól - pl. simogatja, ha sír), hol úgy (rosszul - pl. megpofozza) viselkedik.

Szerepjátékozik, és elmeséli, ha valami érdekes történt, vagy sírt (tök más hangon előadja, még azt is, hogy mit mondott, amikor az eset történt).

A rajzolás mostanában abból áll, hogy kitépkedi a lapokat a füzetéből. Ha éppen nem, akkor vonalakat rajzol, és megnevezi, pl. porszíjjó.

Imád Mamiéknál aludni, eldönti, hogy Ő márpedig megy Velük/marad náluk, senki nem hívja, mégis ott alszik :D

Evése nagyon változó. Van, hogy egész délelőtt csak régcsékat eszik (megszerzi a pult tetejéről, mikróról, vagy ahol éppen ráakad, ennek nagyon nem örülök, de ha a "jó reggelt"et előbb megtalálja, akkor lőttek minden szendvicsnek. Ilyenkor este egy óriás zabál! És van az az eset, amikor Ő követeli az ennivalót, mikor még ki sem keltünk az ágyból (rendes gyerek, hétvégén MINDIG Apájának az arcába dugva a sajátját tájékoztatja, hogy "Apa, husi! Nyamm-nyamm!" És akkor az apaszív meglágyul, és már kint is van az ágyból! :) <3), vagy épp vminek a kellős közepén vagyok! De akkor nagyon nincs ideje várni, kiabálja, hogy "TOJÁÁÁS!!! TOJÁÁÁS!!!", mintha két másodperc lenne rántottát csinálni... Húúú, most tésztás husit kér... folytatom majd. Nem is tésztáshusi, hanem KÓÓÓBÁSZ!

Az ágyából még mindig nem tud kimászni, az utazóágyból viszont igen. (ez csak a nagyszülőknek -lehet-probléma) Próbáltam már Katáéknál nagyfiús ágyban altatni, de nagyobb sikere volt annak, hogy lemászhatott belőle, mint annak, hogy ottmaradjon, és egy szobában aludjon Vikivel.

A "Hull a pelyhes"t még mindig előszeretettel énekli, egyre több hangot talál el! :)

Újra Verdák lázban ég, de most már kommentálja is a történteket! Zabálni való olyankor! :)

A bújosság is most jött ki rajta, a napokban egyre többet bújik a lábamhoz, ha este már az ágyban fekszünk, a mellkasomra hajtja a fejét, vagy odahúzza az arcához a fejemet, és puszit kér, vagy épp megsimogat! Jajj, de szeretem! :)

Nagy esélyt látok rá, hogy megtanul elpakolni magaután! :) "Rende Baba!" Irtó büszke volt magára, miután elpakolt mindent tegnap a szobájában! :)

Több nem jut Róla eszembe, amit még nem említettem volna! :)

Ezt hívja mosolygásnak! :) (Emma, ha nagyon mosolyog, nincs igazán nyitva a szemem)

Zsivány

Papival


Mamival és Papival

Nincsenek megjegyzések: