2010. február 1.

Umi-Emmá és társai

(Emi-brumi)
Bendike így hívja! :) De van, hogy csak Umikának! Kb 2-3 hete használja a -ka, -ke kicsinyítőképzőt: Mamika, Papika, Anyaka, Apaka, cumika, szánkóka, dugóka, Mamaka, Bubuka, stb. :)
Azt el is felejtettem írni, hogy 23 hónapos kora óta pedig a birtokos jelzőt! Enyém, kakaóm, kakim (takaróm), cumim, Babáé, Apáé, Anyáé
Legújabban valami jelzőt mond magára, vagy ránk! Persze mindenkinek van egy, ami állandó:
Apa - nyajom (majom) (NEM MI MONDTUK NEKI, Ő KEZDTE EL!!!)
Anya - szíp (szép) (persze az első, amit hozzám kötött, az a röfögés volt, hála Apájának! :D )
Emma - szíp
Mami - donojú (gyönyörű)
Papi - gonosz (ezt Mami tanította)

Legjobban azt imádom, hogy mindent megköszön! "KOSONOM, Anya!" Múltkor kértem Tőle, hogy dobjon ki valamit, a válasza: Kosonom, nem!
A másik ilyen kedves elutasítása az volt, amikor korán kelt, kértem, hogy nézzünk vmi mesét: "Baby, nem!" Bendi hív Babynek...
Két hete pedig már bukfencezni is tud! :)

De a legjellemzőbb Rá mostanában, hogy Ördögfióka! :) Tiszta Apája! Már ahogy rámnéz, tudom, hogy vmire készül, és repül is a favonat, az autó, a cumi, vagy mindegy mi, csak kemény legyen!
Ja, a cumi... Ezt sem írtam! Szülinapja előtt 2 nappal visszakapta! Annyira elkezdte rágni a körmét miután megszületett Emma, hogy nem láttam más kiutat, mint a cumit! És mostanra azt mondhatom, hogy rendeződtek a körmei, nem rágja mindegyiket, minden nap, tudja, hogy csúnya, ha tövig van rágva! Igaz, hogy a cumi így non stop a szájában van, de ez van! Arról majd leszokik a körömrágásról nehezebb szerintem!

Emmának ellenben nem kell! A keze sem! A cumit múlthéten próbálta Bendus újra a szájábatömni, de nagyívben repült ki! :) A kezétől meg öklendezik! Lehet, hogy más azt gondolja, hogy így akkor nem tudjuk majd semmivel se megnyugtatni, de nem is kell! Ha nagyon sír, akkor a háttérben az éhség, a büfi, a pelus, a szertegetés, vagy az álmosság áll! Amúgy köszöni szépen, elvan a járókában, vagy eszik, alszik, vagy a kanapén mellettem nézelődik! :)
5880 gramm, és kb 65 centi, eszméletlen iramban nő! :) A testére 62-es ruha kell, de a keze, meg a lába hosszabb! :) Nem vagyunk ehhez hozzászokva, Bendike komótosan haladt a növekedésben! Tudom, nem lehet összehasonlítani Őket!

Gyorsan letöltöm a képeket, mindketten alszanak! :)

Nincsenek megjegyzések: