2010. december 9.

Mikulás 2. + Krampusz

Vasárnap nem ért véget az ünneplés. Hétfőn először az oviba érkezett meg nagy szakállú Télapó. Mi is ott lehettünk Emmával. A gyerekek énekeltek, verset mondtak, volt aki rajzolt is Neki. Bendike megilletődötten ült a székén, és figyelt, majd még megilletődöttebben átvette a csomagját. :) Emike sem maradhatott ki semmiből, Ő is megkapta a zsákot, mint mindegyik testvér, aki ott volt.

Este találkoztak az ING-s Mikulással. Kaptak 3 szép könyvet,és sok-sok édességet. :)

Tegnap este nem akarta elpakolni a kirakóját, és megjegyeztem, hogy a Mikulás még mindig figyeli, mert Karácsonyig sok idő van, és aki nem fogad szót, vagy nem pakolja el maga után a játékokat... Szóval jön a Krampusz, és elviszi a szeretett puzzle-t. Mivel nem tudja, hogy néz ki ez a csúnya bácsi, pakolt is gyorsan, és elmesélte később Apának. Csak hogy tudjátok, már beszélt is vele! :D Felhívta a kaputelefonon, és azt mondta Neki, hogy megeszi, ha nem fogad szót! (Mármint a Krampusz Bubunak.) Na, ezen annyira megijedt, hogy görbült is a szája, és lefekvésig vagy ötször elmondta, hogy meg akarja enni! Mivel nem gondoltuk, hogy ennyire megijed a Mikulás segítőjétől (mondjuk így legalább van egy varázsszó, aminek kiejtésétől mintagyerek válik belőle), Krampuszűző táncot jártunk a szőnyegen Apával, kezünkben a gyerekekkel. Én már féltem, hogy a szobájában se mer aludni, annyira komolyan vette... A rendhagyó mesenézés és kakaózás után Apának elég volt annyit mondania, hogy a Krampusz nem szereti, ha valaki nem akar aludni, Bendus már mondta is, hogy menjünk aludni, aludni szeretne!!! Ő, akivel délutánonként és este is csatát kell vívni, hogy aludjon... :)
Ma estig nem volt szükség a varászszóra, csak mikor már lefektettem. Nem maradt csöndben, kiabált, ezzel általában felkelti Emmát, ami ilyenkor nem a legjobb, főleg, hogy ma egyedül vagyok velük... Elég volt párszor bekopognom az ajtaján, majd pár másodperc hatásszünet, bementem, és egy megkukult mintagyerek feküdt az ágyban. Szerintem a következő percben már aludt! :D

1 megjegyzés:

Emese írta...

Édesek a gyerekek! Azzal tényleg nagyon vigyázni kell, mit mondunk nekik, mert még mindent szó szerint vesznek! Nehogy szorongása legyen a krampusztól!