2010. december 11.

Vörösmarty tér

Miután felkeltek a gyerekek, felpakoltuk őket, és nagy naívan nekivágtunk. Babakocsi, bundazsák, ilyen pulóver, olyan kesztyű, anyámkínja be az autóba, és elindultunk a Mexikóihoz, hogy Bubus végre földalattizhasson.
Már ott kezdődtek a gondok, hogy én elfelejtettem sálat vinni, a bundámon a legfelső gomb természetesen nem volt felvarrva, a lábam már annyi idő alatt lefagyott, amíg a két lurkót felöltöztettük(mert oviból hazaérve az összes hó a csizmámba csepegett az autóról), és elindultunk a parkolóból a lejáratig, Apa meg leszakította a gombját a mellkasánál... :)
Második próbatétel lejutni a csúszós lépcsőn a babakocsival, és Bendikével a földalattihoz. Volt egy kedves nő, aki meg akarta fogni Bubu kezét, amíg mi a babakocsival leszenvedjük magunkat, de annyira megijedt a néni kedvességétől B., hogy esze ágában sem volt megfogni más kezét, mint Anyáét. Az út jól telt, Bendus nagyon élvezte, Emi nézelődött.

Harmadik pt. feljutni akkor már a szakadó hóban. Bubust zavarta a hó, szemét nem akarta kinyitni, még jobban csúszott ott a lépcső, szemből hömpölygött a sok ember, és még a babakocsi is... Itt már Apának is kezdett elfogyni a türelme :)
Fent rengeteg ember, hó hullik, látni nem látunk, illatokat érzünk, de kígyózó sor... Ki a tömegből, kis gondolkozás, irány haza, de előtte együnk!


Negyedik pt. lejutni, majd a másik végén feljutni! (Se lift, se letakarított lépcső... Nem tudom, mit csinálnék, ha nem lenne a fenekem alatt autó, szerintem otthon gubbasztanánk. Ez a budapesti közlekedés förtelmes kisgyerekesként!!! Azon szoktam gondolkozni, és rövidebb útvonal nem jutott eszembe, hogyha babakocsival át akarnék jutni az Őrs vezér terén a HÉV-től a Metróig, akkor be kell mennem a Sugárba, felmenni a mozgólépcsővel/lifttel az emeletre, ott az átjárón átmegyek az Árkádba, leliftezek/mozgólépcsőzöm a földszintre, átmegyek a villamossíneken, át az 5-6 sávos úton, majd nagy nehezen felhúzom azon a pár lépcsőfokon a babakocsit, ami a bejárat előtt van, és kb 20 perc alatt át is jutottam A-ból B-be, miközben kb 2 perc lenne, ha lenne lift/mozgólépcső az aluljáróknál! Ez Magyarország! :( )
Megőszültünk azt hiszem, mire lehuppantunk a Burgerben. :) Bubut utána elvittük Mamiékhoz, mert másnap mentek síelni! :)

2 megjegyzés:

Mi írta...

Dobd el a babakocsit és hordozz4 ;) Fele annyi idő (se)

Regi írta...

Van kendőm, ez csak egyszeri volt, mert nem tudtam volna magamra kötni annyi cuccban! :( A hátamon amúgy sem szeret lenni :((( Szándékomban sem áll még egyszer babakocsival elindulni bárhova is Pesten! :)